browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Let’s Share! – Dijelite! – JOTA / JOTI 2013.

Posted by on 1. listopada 2013.

Logo-Jota-joti-2013_WSB_rgb

17. JOTI – THE WORLD SCOUT        JAMBOREE ON THE INTERNET

56. JOTA- THE WORLD SCOUT        JAMBOREE ON THE AIR

The world scout jamboree on the internet (JOTI) je međunarodni izviđački susret na internetu koji se održava svake godine treći vikend u listopadu. The world scout jamboree on the air (JOTA) je međunarodni susret izviđača putem amaterskih radio uređaja…  oboje su službene akcije svjetske izviđačke organizacije (WOSM – World Organization of Scout Movement).

Ovogodišnja tema JOTI i JOTA je: LET’S SHARE! – DIJELITE!

JOTI vam omogućava stvaranje prijateljstava s izviđačima iz drugih država i pruža mogućnost da saznate više o njihovom životu – kako privatnom tako i izviđačkom.

Često se ti kontakti očuvaju više godina i prethodnica su kasnijim susretima i zajedničkim akcijama. Uz to, JOTI vam pruža najjednostavniji način sudjelovanja na međunarodnoj akciji bez da se pomaknete iz svog naslonjača.

JOTA traje od 1958. godine. Savez izviđača Hrvatske sudjeluje od 1993. godine , Prvi nacionalni JOTA organizator je Zdenko Horjan.

JOTI je službena akcija WOSM-a od 1996. godine. Savez izviđača Hrvatske redovito sudjeluje od 1997. godine.

Malo povijesti i izvještaje pogledajte na WOSM mrežnoj stranici.

Prijavite se i sudjelujte pozivamo sve odrede/klubove/udruge/družine da sudjeluju na 17. JOTI i 56. JOTA i budu dio najveće svjetske izviđačke aktivnosti WOSM-a .

Kako sudjelovati na JOTI / JOTA 2013 pogledajte u INFO dokumentu. 

Dodatne upute za organiziranje JOTI radionica u vašem gradu i sudjelovanja unagradnim igrama JOTI 2013 koje organizira JOTI.Croatia tim pogledajte na JOTI mrežnoj stranici. Pratite nas na Twiteru i  facebook stranici.

joti croatia

Molimo  organizatore i JOTI i JOTA radionica da nam se jave i prijave svoje radionice prije početka JOTI /JOTA, ali i nakon završetka da nam pošalju izvještaj s brojem sudionika, mjestom održavanja i brojem uspostavljenih kontakata zbog predavanja izvještaja WOSM-u. Svi organizatori JOTA radionica mogu dobiti potvrde o sudjelovanju koje će moći podijeliti sudionicima radionice.

e – mail za dodatne informacije i prijave JOTI i JOTA radionica: joti@scoutpark.net 

I slušajte Hrvatski izviđački internet radio SIH-FM koji se održava i ove godine na novoj lokaciji s novim voditeljima i nagradnim igrama.

                                                                                                                                                         Načelnik za informiranje, Milan Macut 

koordinator JOTI/JOTA 2013