Kategorija Istraživači

AKTIVNOSTI ZA IZVIĐAČE ISTRAŽIVAČE

 

Cilj je da istraživači kao dobna skupina samostalno istražuju grad – svojim tempom, redoslijedom i preferencijom – kako bi im izlet bio zanimljiv i uz to poučan te da se nauče sami istražiti neka područja interesa koja ih zanimaju. Uz to, interakcijom sa građanima i životom grada doživjeli bi duh grada i mentalitet građana te na taj način dobili cjelokupno iskustvo boravka u novoj, zanimljivoj sredini.

 

Zadaci i nagrade za ostvareni broj bodova nisu zamišljene kao natjecanje, nego kao motivacija za stjecanje što više novih iskustava. Uz dobro (samostalno – ili koordinirano od strane predvodnika) raspolaganje vremenom i odabirom točaka interesa, istraživačima će se omogućiti optimalan omjer aktivnosti i slobodnog vremena koje se mora omogućiti dobnoj skupini kojoj je takva želja svojstvena.

 

Istraživači nemaju zadanu stazu po kojoj moraju ići, već određene točke koje bi trebali posjetiti i na njima se fotografirati i/ili obaviti neki sitan zadatak za što će dobiti određeni broj  bodova.

Šetnju (istraživanje) po gradu odrađuju samostalno i kroz interakciju sa građanima ostvaruju zadatke koji su im zadani. Nije nužno ostvariti sve zadatke i posjetiti sva mjesta već prema interesima skupine dogovoriti i posjetiti željena mjesta te odraditi  zadatke što će omogućiti razvijanje organizacijskih i komunikacijskih vještina.